Den lilla grekiska ön Ithaca ligger bara några mil från Kefalonia. Denna lugna ö kan endast nås till sjöss eftersom det inte finns någon flygplats. Oberörda, varma och välkomnande, ön har små öde sand- och singelstränder, pittoreska små fiskebyar och kloster som alla bidrar till charmen i detta lilla öparadis.

Ithaca är nästan uppdelat i två delar av två bergskedjor förbundna med en smal remsa. På norra delen av ön ligger Kioni Bay med vackra små vikar som stöds av olivlundar. I norr finns också den vackra fiskeläget Frikes som har massor av tavernaer och av många betraktas som det finaste området på ön. Vathi, Ithacas huvudstad, ligger i ena änden av en vacker naturlig vik på södra ön.

Stränderna på Ithaca är perfekta för dem som bara vill koppla av under solen och låta världen bara gå förbi. Det finns många vikar och små vikar runt ön och vackra lugna stränder vid Vathi, Kioni och Frikes.

Om du letar efter den perfekta destinationen för en promenad- eller vandringssemester, leta inte längre än ön Ithaca. Följ stigarna runt ön och förundras över den spektakulära utsikten över Joniska havet och njut av den traditionella grekiska atmosfären i de vackra små fiskelägen.

Ithaca har ett typiskt milt Medelhavsklimat året runt med temperaturen stigande till 30C-märket från juni till september. Vintermånaderna är mycket varma med temperaturer runt 15 ° C från december till februari. Hela sommaren skiner solen i cirka 12 timmar om dagen och det vackra klara blå havet är perfekt för bad och snorkling. Även i mars och april skiner solen i cirka 7 timmar om dagen med ofta temperaturer över 20 ° C.