Gör en lista

Detta kan verka väldigt grundläggande, men det första tipset förbises ofta när semestern rullar runt. För att börja göra din semestershopping mindre stressande gör du en lista över alla människor du faktiskt tänker köpa presenter till.

 Skapa till en budget

Nu när din lista har upprättats är nästa tips att skapa en budget för alla som finns på din lista.

Känn din presentlista

För varje person på din lista, skriv ner en eller två hobbyer eller intressen som de har. Detta ger dig en bättre uppfattning om vad du ska få och var du kan handla för dem.

Starta online
Just nu har du upprättat din lista, din budget (totalt och per person) och har en uppfattning om vad varje person gillar. Nästa tips är att börja surfa på onlinebutiker för varje person. Många gånger är varor billigare än motsvarigheter som finns i tegel- och murbrukaffärer. Detta är också bra eftersom du handlar när det är bekvämt för dig, inte under driftstimmarna, som är fallet med en traditionell butik.

Presentkort räkna

När du går igenom din lista kommer du säkert att stöta på några få personer som du inte kan hitta den perfekta gåvan till. Du vet, de människor som verkar ha allt. Detta är ett enkelt problem att lösa, helt enkelt köpa dem ett presentkort från en butik som du vet att de kommer att gilla i det belopp du har budgeterat för den personen.

Leta efter försäljning

Att börja tidigt med din semestershopping ger dig fördelen med tid. Under de veckor som leder fram till semestern som du köper gåvor, var uppmärksam på reklambladet som kommer i posten.

 Lär dig att förhandla

När semestern närmar sig blir köpmännen vanligtvis mer angelägna om att bli av med sitt lager före årets slut. Det här är bra nyheter för dig som konsument. Detta betyder att när du shoppar i butiken och ser något som skulle vara en perfekt present, tveka inte att fråga säljaren om de kan ge dig ett bättre pris eller om det finns några kuponger tillgängliga.