Att ta din cykel med på semester kan ta dig till en större avkoppling eftersom du tar mycket förtjänad ledig tid. Det finns många paketresor där du kan åka från stad till stad, hotellrum till hotellrum. Alternativt kan du plotta din egen spännande rundtur i semesterområdet du väljer.

När du planerar en cykelsemester är det bra att skapa en checklista över de cykelkläder du behöver. Cykelskor, bra solglasögon, cykelhjälm, ett par par cykelbyxor och cykeltröjor bör se dig igenom, och kom ihåg att packa ett par reservrör, ett punkteringssats och en pump. Om du bor över på en bed & breakfast eller hotell kan du tvätta dina shorts och tröjor.

Kläder och utrustning för din cykelsemester kan förvaras i panniers som passar på sidorna på cykeln. Panniers är satchel-liknande väskor som kan sträcka speciella ramar över bak- och framhjulen på din cykel; du får också väskor som fästs på styret. Besök en bra cykelbutik för att hitta de bästa väskor för dina behov och få dem monterade.

Naturligtvis vill du ta hand om att välja din semestermål, se till att du känner till den nivå av kondition som krävs för en viss turné eller region. Cykelferier i Frankrike, särskilt i söder, kan vara bra för dem som vill njuta av några av samma vägar som de yrkesmän som cyklar Tour de France. Montörcyklisten kan gå upp på legendariska stigningar som Alp d’Huez, Col du Galibier, Col de la Croix de Fer och mer.

En annan populär destination för cykelturister är i Spanien. Hotell till hotellturer i Katalonien utsätter cyklister för det vackra landskapet och fågellivet i regionen under soliga himmel. Många av de paketerade turerna planeras under en vecka och inkluderar hela resplanerna.